Profaxtion IT Solutions

Consultancy / Projectmanagement / Managed ServicesInhaalslag Microsoft op tablets?

21 juni 2012

Microsoft Surface
Zal Microsoft haar achterstand in tablets inhalen?

Microsoft heeft op 19-6-2012 het doek gehaald van twee modellen tablet pc’s dat dit jaar nog op de markt wordt gebracht.

De Surface tablet lijkt veel op de iPad van Apple zo blijkt de dunne behuizing, het aanraakscherm en vooral ook de winkels waar deze tablets straks verkocht wordt.

Er worden twee varianten van de Surface-tablets worden verkocht, beiden met de nieuwe Windows 8 besturingssysteem en met een 10 inch touchscherm. Het verschil van de varianten zit in de processoren. De eerste variant (Surface RT) is voorzien van een 1.4GHz Nvidia Tegra 3-processor met ARM-architectuur die ook in de Asus Transformer Prime is terug te vinden. Deze variant is ook de lichtste van de twee, namelijk 676 gram en is 9,3 mm dun.

De tweede variant is voorzien van Windows 8 Pro met een Intel Ivy Bridge processor. Hij weegt 903 gram en heeft een 1080pixel touchscreen. Deze tablet is meer bedoeld voor de zakelijke markt en is standaard voorzien van Office 15.

De behuizing is van aluminium, VaporMG genoemd. Aan de achterkant is een uitklapbaar standaard opgenomen zodat de tablet recht op gezet kan worden.

Standaard wordt de tablet met een toetsenbord uitgeleverd, er zijn twee varianten. de Surface Touch Cover meet 3 milimeter en wordt met een magneet aan de tablet gekoppeld. De tweede toetsenbord is 5 milimeter dik maar geeft een fysieke feedback. Beide toetsenborden zijn voorzien van een touchpad en schakelen zelf uit als ze worden ingeklapt.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft de Surface tablets op de markt brengt. Wat deze tablets gaan kosten is nog onduidelijk, Microsoft stelt in zijn persbericht dat deze in de buurt zal komen van vergelijkbare ARM tablets (+/- € 700,00).

Officiële video Microsoft Surface.